חיפוש באינדקס חברות
 
חיפוש מאמרים
 
חיפוש בפורום משאבי אנוש
מאמרים וכתבות בניהול משאבי אנוש, הדרכה, תגמולים והטבות.
 
תגיות ( לחצ/י על התגית הרצויה לצפיה ברשימת מאמרים בנושא נדרש )
משאבי אנוש, הדרכה, תזונה, אינטרנט, גרפולוגיה, DIVERSITY, דיני עבודה, ניהול, ארגונומיה, Coaching, גיוס, בטיחות, מכירות, תקשורת, ניהול ישיבות, שימור עובדים, ניהול השינוי, תגמולים והטבות, גלובליזציה, חשיבה יצירתית, הטרדה מינית, הפעלות, טכנולוגיה, Balanced Scorecard, אחריות חברתית, רווחה, CRM, שירות, שיווק, איכות, Relocation, הערכת עובדים, מיתון והתייעלות, WLB, ניהול מו``מ, אסטרטגיה, NLP, אבטחה ובטחון, תקצירי תיזות, ניהול פרויקטים, ביטוח, QRM, ניהול סיכונים, מעילות, חגים, פרזנטציה, איכות הסביבה, קריירה, גישור וניהול קונפליקטים, ניהול זמן, פינה מהסרטים, מנהיגות, בריאות העובד, מיחשוב, דור ה Y, יח``צ, חיסכון בעלויות, אבחון, תדמיתנות, נגישות, מסים, שכר, התארגנות עובדים, צדק חברתי, חירום, הגיל השלישי, Talent Management, אתיקה, העסקת חרדים, קוד לבוש, פיתוח ארגוני, כלכלת המשפחה, פנסיה, פרישה, התעמרות, CQ- Cultural Intelligence‏, מיזוגים ורכישות, מנויים חדשים, Global,
מאמרים - משאבי אנוש
משאבי אנוש משאבי אנוש
מועדון הטבות ארגוני HR SHOPS
 
HR2Day רישום לניוזלטר
כניסת משתמשים רשומים
שם משתמש
סיסמה
 
 
 
 
 
13/11/2019
 
 
 
עובדים על הבריאות
חזור לרשימה
 
תאריך: 25/06/2014
כותב: נאוה רוזנפלד
כתובת דוא"ל:  nava@avocados.co.il
 
איך הצליחו המחקרים להוכיח למעסיקים שעובדים שאוכלים נכון מגדילים את התפוקה, ומה בדיוק צריך לעשות כדי להטמיע תרבות של תזונה נכונה בארגון
 
בקצב החיים המהיר של ימינו, חלק נכבד משעות הערות שלנו אנחנו מבלים במקום העבודה (סוגיית מספר שעות השינה ואיכותן היא נושא בפני עצמו, שאולי כדאי להרחיב עליו את הדיבור בהזדמנות אחרת). לכן אין לנו הלוקסוס לדלג על תזונה נכונה בעבודה ולאמץ דפוסי אכילה נכונים רק בבית: הקפדה על ארוחות מסודרות, קנייה חכמה של מוצרים בסופרמרקט, צורות בישול בריאות ועוד.
במפגשים שלי עם עובדים במקומות עבודה המקדמים בריאות, אני שומעת לא פעם את התגובות הבאות: "יש הבדל בין הבית לעבודה. גם בבית אני לא מקפיד במיוחד, אז בעבודה..."; "קשה עד בלתי אפשרי ליישם, כי אין לי גישה למזון בריא"; "לוח הזמנים מטורף וצפוף, אין דקה פנויה"; "אני עייף מדי" או "חייבת לרוץ לילדים ומעדיפה לצאת קודם על חשבון הפסקת האוכל".
מצד שני, כששואלים מה הדבר הכי חשוב בחיים, התשובה המקובלת היא "בריאות. קודם כל בריאות". סביר להניח שאפילו ילדים, שאינם מבינים את משמעות הדברים עד תום, ישיבו על השאלה ב"להיות בריאים".
האם אתם עושים את המינימום למען בריאותכם? האם תהיו מוכנים לשתף פעולה עם מקום העבודה בכל הקשור לכמה ומה אתם אוכלים, שותים, מעשנים או מבצעים פעילות גופנית? הייתם מוכנים לעשות שינויים באורח החיים, ללא תמריצים חומריים (באחת מהחברות הגדולות בארץ הבטיחו שיט תענוגות למי שישיל מקסימום ק"ג בתקופת זמן מסוימת)? 
שורה של מחקרים, שפורסמו לאחרונה בכת העת לענייני בריאות "Health Affairs", הציגו תוצאות מרשימות המעודדות את העובדים ואת המעסיקים לשלב כוחות לטובת קידום הבריאות. אחד המחקרים מצא קשר בין תפריט לא בריא, אובדן תפוקה של עד 66% ומיעוט בפעילות גופנית עם ירידה של 50% בפריון העבודה. גם עישון גורם לאובדן של 28% בתפוקה של העובדים.
סקר שנערך בארצות הברית הצביע על נתון מעורר דאגה: עובדים בעודף משקל נעדרים, בגלל מחלה או אשפוז, ב- 85% יותר מאשר עובדים במשקל גוף תקין.
אחת מהתוכניות הבולטות בארצות הברית לקידום הבריאות היא של רשת המרכולים Safeway. התוכנית התמקדה בארבעה מדדים לבחינת ההשפעה שלה: משקל גוף, עישון (הפסקת עישון), לחץ דם ורמות כולסטרול. התוצאות המצוינות הרשימו אפילו את הנשיא אובמה, שהביא לתוספת לחוק הרפורמה בבריאות שלו "תיקון Safeway", שיאפשר למעסיקים לקשור 30% מעלויות שירותי הבריאות של עובד לתוכניות בריאות בתחילת השנה הבאה. בארץ התקיים לאחרונה ביוזמתו של משרד הבריאות, כנס בריאות במקום העבודה, והוצגו מחקרים ודוגמאות לשיפורים מהארץ ומהעולם.
ההשלכות של קידום הבריאות במקום העבודה הן מיידיות בחלקן: ברמה האישית, בעובדה שאנחנו מרגישים טוב יותר ומרוויחים גם מידע וכלים שנעביר לבני משפחתנו. בנוסף, הגברת העירנות והריכוז מעלה את פריון העבודה והתפוקה, מצמצמת את הסיכוי לתאונות עבודה ופציעות, מעלה את המוטיבציה ואת המסירות של העובדים, ומפחיתה את מספר ימי ההעדרות בגלל מחלה או "מחלה".
וישנה כמובן גם תועלת בטווח הארוך - צמצום הסיכון להשמנה, למחלות לב וכלי דם, סוכרת, יתר לחץ דם - בעיות בריאות שמובילות לירידה בתפוקת העבודה, צורך בתרופות, בטיפולים ובאשפוזים.
במדינות מערביות רבות האחריות על בריאות העובדים עולה בסולם העדיפויות. אם בעבר הטיפול בנושא היה מתוך תפיסת רווחת העובדים מנקודת המבט של הפסיכולוגיה הארגונית, הרי שהיום נוספו לכך אתגרים כמו עלייה בגיל האוכלוסייה העובדת, שבצדה מחלות כרוניות או נכויות ויש להרחיב את היקף הטיפול בנושא במגוון תחומים כמו פסיכולוגיה, אפידמיולוגיה, פיזיולוגיה, רפואה תעסוקתית ועוד.
ואכן מעסיקים רבים מקצים משאבים רבים - זמן, כסף וכוח אדם לקידום הבריאות של עובדיהם, מבלי להתייחס לתפקידם או לאופי עבודתם: עבודה פיזית, עבודה משרדית, משמרות, שעות מאחורי ההגה וכו'. ונראה שכולם מרוויחים.
 
קידום בריאות מתבצע במספר מישורים:
  • הדרכות ארגונומיה (הנדסת אנוש, כלומר כיצד לשבת נכון מול צג המחשב, ברכב, איך להרים נכון משאות ועוד).
  • בדיקות רפואיות מרוכזות מדי שנה.
  • תפריט משופר בחדרי אוכל, שילוט סביבות העבודה וימי בריאות.
  • סדנאות בנושא לחץ ושחיקה בעבודה.
  • חדרי כושר במקום העבודה או השתתפות בעלות התשלום לחדר כושר סמוך למקום המגורים.
  • הקמת קבוצת ספורט (כדורגל/כדורסל/ריצה או רכיבה על אופניים) ועוד.

גם מקומות שיש בהם מעט עובדים, אפילו עובדים בודדים, יכולים להרים את הכפפה. לעתים מספיק שינוי אצל עובד אחר, במקום כזה, כדי להשפיע על כל השאר. זהו יתרון שאי אפשר לזלזל בו.

בכל מקרה, כדאי למדוד את האפקטיביות של הפעילות לקידום הבריאות והשיפור במצבם הבריאותי והמוראלי של העובדים לא רק באמצעות מדדים כמו משקל, בדיקות דם והפסקת עישון, אלא גם באמצעות משוב לבחינת שביעות רצון.


נאוה רוזנפלד - דיאטנית קלינית
אבוקדו'ס – קידום בריאות במקומות עבודה, ייעוץ לחברות מזון והרצאות
חברה בעמותת הדיאטנים בישראל ע.ת.י.ד

תואר במדעי התזונה מהאוניברסיטה העברית בירושלים.
ניסיון בעבודה בארץ בחו"ל.
כותבת מאמר שבועי במוסף סופהשבוע-מעריב
 
 
להוספת תגובה לחצ/י כאן      להדפסה לחצ/י כאן

תגובות:
 
פורום משאבי אנוש | המכללה למשאבי אנוש | דרושים – משאבי אנוש | משאבי אנוש | משאבי אנוש מועדון הטבות | פורום תגמולים והטבות
בניית אתרים תפנית: 054-4780798